کاهش وزن

 تا چندی پیش، بیشتر متخصصان تغذیه توصیه می کردند خودتان را حداکثر یک بار در هفته یا حداقل یک بار در ماه وزن کنید اما تحقیقات اخیر پژوهشگران دانشگاه کورنل نشان می دهد که توزین روزانه می تواند در کاهش و کنترل وزن موثرتر باشد.

برای اثبات این باور، محققان طی مدت 2 سال، صدها داوطلب را زیر نظر گرفتند. هدف آنها کاهش وزن 10 درصدی و ثابت نگه داشتن وزن با هر بار کم کردن یک درصدی وزن برای 2 هفته بود.

برخی از این داوطلبان اجازه داشتند هر روز خود را وزن کنند و برخی دیگر ماهانه خود را وزن می کردند. بعد از 2 سال داوطلبانی که هر روز خود را وزن می کردند، توانستند به هدف شان برسند و بررسی مجدد در سال بعد ثابت کرد وزن این افراد ثابت مانده است.

به گفته محققان، وزن کردن هر روزه باعث توجه بیشتر فرد به وزنش و مسئولیت پذیری بالاتر و کاهش ریزه خواری می شود. در رابطه با این تحقیق با دکتر حسین ایمانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفتگو کرده ایم که می خوانید.

برخی متخصصان می گویند بهتر است هر روز خودتان را وزن کنید و برخی دیگر می گویند بهتر است هفتگی یا ماهانه وزن تان را کنترل کنید، نظر شما چیست؟

- تعداد مقاله های علمی که نشان داده اند اگر هر روز خودتان را وزن کنید، راحت تر وزن کم می کنید، بیش از تعداد مقاله هایی است که نشان داده با هفتگی یا ماهانه وزن کردن خود می توانید وزن تان را کنترل کنید اما متخصصان تغذیه معمولا به افرادی که روحیه حساسی دارند و با مشاهده عدم کاهش وزن افسرده می شوند، توصیه می کنند خود را روزانه وزن نکنند.

پس در غیر این شرایط هر روز وزن کردن کار درستی است اما چرا؟

- بله، هر روز وزن کردن خود در کنترل و ثبات وزن کمک بیشتری می کند چون افرادی که روزانه خود را وزن می کنند با مشاهده هر اضافه وزنی فشار بیشتری بر ورزش و تغذیه خود می آوردند و اجازه نمی دهند در کنترل رژیم غذایی وقفه ای بیفتد. البته هر روز وزن کردن خود قوانین خاصی هم دارد.

چه قوانینی؟

- بیش از یک بار در روز نباید خود را وزن کنید. در ساعات مشخصی از روز و ترجیحا صبح ها روی ترازو بروید و لباس سبکی تن تان باشد. برای خود نموداری رسم کنید و وزن هر روزه خود را روی نمودار ببرید تا متوجه شوید ماهانه و سالانه تغییرات وزن تان چگونه است. برای وزن کردن هم از ترازوهای ساده با مارک معتبر استفاده کنید.

ترازوهایی که میزان چربی و مایعات بدن و ماهیچه ها را نشان می دهند و قیمت پایینی دارند را توصیه نمی کنید؟

- نه، این وزنه ها اصلا معتبر و دقیق نیستند و گاهی به اشتباه تغییری در چربی نشان نمی دهند که این موضوع خود باعث ناامیدی فرد می شود. بهترین دستگاه برای اندازه گیری مایعات و چربی دستگاه بادی آنالیزر است که تنها در مطب ها وجود دارد. این دستگاه به طور دقیق نشان می دهد که چقدر چربی یا عضله کم کرده اید.

چرا توصیه می کنید یک بار در روز و آن هم صبح ها خود را وزن کنیم؟

- افرادی که یک بار خود را صبح، یک بار عصر وزن می کنند نوسان زیادی بین نیم تا 2 کیلوگرم در وزن شان می بیینند و ممکن است از رژیم کاهش وزن ناامید شوند. صبح ها وزن افراد معمولا کمتر و عصرها معمولا بیشتر است اما این تغییر، نشانه اثر رژیم غذایی یا ورزش نیست بلکه مربوط به تجمع مایع میان بافتی است که هر چه روز به پایان نزدیک می شود بیشتر می شود. محل قرارگیری ترازو و تنظیم بودن آن هم بسیار مهم است.

ترازو را کجا بگذاریم؟

- ترازو را نباید روی فرش یا موکت گذاشت زیرا امکان خطا بالا می رود. باید آن را روی سطح صاف بدون شیب روی سنگ یا سرامیک گذاشت. اگر ترازو تنظیم نباشد نیم تا یک کیلو وزن را اشتباه نشان می دهد. برای اینکه مطمئن شوید ترازو وزن تان را دقیق نشان می دهد، کافی است از دمبل 3 تا 5 کیلویی استفاده کنید یک بار با دمبل و یک بار بدون دمبل روی ترازو بروید. اگر تفاوت وزنی که ترازو نشان می دهد مساوی وزن دمبل باشد، یعنی ترازو دقیق کار می کند.


در دوره های خاصی مثل عادت ماهیانه نیز وزن بیشتر می شود؟

- بله، به هر حال تاثیر تجمع مایعات در بدن روی وزن را نباید نادیده گرفت. تغییرات هورمونی در خانم ها در دوران عادت ماهیانه باعث احتباس آب می شود و وزن را بالاتر نشان می دهد. در برخی بیماری ها مثل بیماری های کلیوی و قلبی یا ادم هم احتباس مایعات داریم و میزان آب به دلیل مسائل پاتولوژیک بدن بالا می رود.

گاهی اوقات وزن مان کم می شود اما ظاهرا تغییری نمی کنیم؛ چرا؟

- شاید اندازه دور بازوها یا ران ها کم شده باشد. اگر عدد ترازو دقیق باشد و وزن را کمتر نشان دهد، کافی است و نباید از روی ظاهر قضاوت کرد.

پس کنار وزن کردن خودمان هم باید متر داشته باشیم و سایزمان را هم ارزیابی کنیم؟

- بله، اگر در طول رژیم کاهش وزن فرد همزمان ورزش کند، چربی بدنش کم و عضله جایگزین می شود. در این شرایط وزن کم نمی شود ولی سایز پایین می آید. به همین دلیل حتما باید دور کمر، باسن و دور بازو را هم اندازه گرفت.

چرا سرعت کاهش وزن بعضی ها کم است؟

قاعده این است که افراد سرعت کاهش وزن خود را با دیگران مقایسه نکنند زیرا هر فرد، ژنتیک و متابولیسم خاص خود را دارد. مهم سیر نزولی نمودار کاهش وزن است. اگ رمی خواهید سرعت کاهش وزن خود را بالا ببرید، بهترین کار، فعالیت بدنی کنار رژیم است زیرا ورزش به عضله سازی کمک می کند و به مرور وقتی حجم عضلات بیشتر می شود، سوخت و ساز بدن هم در حالت استراحت بالاتر می رود و این موضوع به کاهش وزن کمک می کند.

البته با افزایش سن سرعت کاهش وزن کندتر می شود و سوخت و ساز پایین می آید و اگر فردی در جوانی سرعت کاهش وزنش بالا بوده نباید انتظار همان سرعت کاهش وزن را در میانسالی و سالمندی داشته باشد.

سوخت و ساز بدن افرادی که مدام رژیم می گیرند و آن را رها می کنند هم به مرور کم می شود زیرا در میان بافت چربی، عضلات قرار دارند و هر بار که رژیم می گیریم این عضلات تحلیل می روند. البته وقتی رژیم را رها می کنید، چربی برمی گردد اما عضلات نه و با کاهش حجم عضلات، میزان سوخت و ساز پایین می آید و به تبع در رژیم بعدی سرعت کاهش وزن کند می شود.


موضوعات مرتبط: پزشکی و سلامتچرا وزن کم نمی شود

تاريخ : یک شنبه 29 آذر 1394 | 20:9 | نویسنده : مرتضی |

 

ترفندهای کامپیوتری

با وجود اینترنت میتوان به سایت ها و مراجع آنلاین وابسته به این شبکه دسترسی داشت. اما اگر زمانی به اینترنت دسترسی نداشتیم و آنلاین نبودیم چگونه میتوان وبسیات ها را لود کنیم؟

قصد داریم ترفندی را معرفی کنیم که به وسیله آن بتوانید وبسیات های از پیش لود شده خود را در زمانی که به اینترنت دسترسی ندارید باز کنید. این روش تنها با استفاده از مرورگر کروم قابل انجام است.

در واقع شما با اینکار از کش های ذخیره شده در مرورگرتان برای باز کردن وبسایت ها استفاده کرده و قابلیتی را فعال میکنید که کروم میتواند سایت هایی که قبلا به آن سر زدید را در مواقعی که اینترنت وجود ندارد باز کند.

در ابتدا برای بازکردن وبسیات های در مواقعی که اینترنت ندارید، به مرورگر گوگل کروم نیازمند هستید که میتوانید آن را از این آدرس دانلود کنید.

1. وارد کروم شوید و عبارت chrome://flags را وارد کنید و با زدن دکمه ی اینتر آن را جستجو کنید.

2. در صفحه ای که لود شد گزینه ای با نام Enable Show Saved Copy Button Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Android را بیابید ( میتوانید با استفاده از دو کلید ctrl و F کادر جستجو را باز کنید و عبارت را در آن جستجو کنید).

آن را بر روی حالت Enable Secondary قرار دهید. و در آخر دکمه ی Relaunch now را کلیک کنید تا مرورگر ریستارت شود.

3.بعد از انجام اینکار، هنگامی که در حالت آفلاین وبسایتی را جستجو میکنید که قبلا آن را دیده بودید، در کنار Reload، گزینه ی جدیدی با نام Show Saved copy نمایان میشود و با کلیک بر روی این گزینه میتواند وبسیات را در حالت آفلاین باز کنید.

زوم تک


موضوعات مرتبط: کامپیوتر و موبایلترفند باز کردن سایت ها بدون اینترنت

تاريخ : یک شنبه 29 آذر 1394 | 19:52 | نویسنده : مرتضی |

 

 

کبد چرب


کبد چرب فقط مختص افراد چاق نیست. افراد لاغر هم ممکن است به علت تغذیه نادرست استرس زیاد و ورزش نکردن دچار کبد چرب شوند


وقتی ‌چربی‌ کبد ‌بالا‌ می‌زندمی‌گوید به کبد چرب مبتلا شده‌ام. مگر کبد عضوی نیست که با ترشح صفرا به شکستن چربی‌ها و تجزیه آنها به اسید چرب و در واقع تکمیل فرآیند گوارش در بدن کمک می‌کند؛ پس چگونه ممکن است چنین عضوی، خود مبتلا به بیماری‌ای شود که با عنوان کبد چرب شناخته می‌شود؟ اصولا چرا این بیماری خطرناک تلقی می‌شود؟

جالب است بدانید عواملی چون کاهش ناگهانی وزن، سوءتغذیه و تغذیه وریدی ممکن است باعث تغییر متابولیسم بدن و ابتلا به این بیماری شوند.

 حتی انجام بعضی جراحی‌های شکم ازجمله برداشتن کیسه صفرا، قسمتی از روده یا معده، جراحی لوزالمعده و مصرف بعضی داروهای خاص ازجمله هورمون استروژن و کورتون‌ها نیز از علل زمینه‌ساز کبد چرب محسوب می‌شود.


دکتر ناصر ابراهیمی دریانی، فوق‌تخصص گوارش و کبد و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که این بیماری زمانی رخ می‌دهد که کبد در شکستن چربی‌ها دچار مشکل ‌شود و چربی در بافت‌های کبد تجمع پیدا کند، می‌گوید: افزایش توده چربی بدن و چاقی به واسطه افزایش ورود اسید‌های چرب آزاد به کبد به افزایش تجمع تری‌گلیسرید درکبد و ابتلا به کبد چرب منجر می‌شود.

جالب آن که مهم‌ترین علت مرگ و میر در بیماران مبتلا به کبد چرب، بیماری‌های قلبی و عروقی است. به علاوه این بیماری در مردان با عوارض بیشتری همراه است.

البته ابتلا به این بیماری در بیشتر کشورهای دنیا بر اثر مصرف زیاد الکل رخ می‌دهد، اما در ایران این بیماری معمولا به علل دیگر اتفاق می‌افتد و کبد چرب غیرالکلی نامیده می‌شود.

کبد چرب، همنشین هپاتیت می‌شود

در نظر داشته باشید هپاتیت یک واژه کلی است که دربرگیرنده تمامی مواردی است که به ایجاد التهاب در بافت کبد منجرمی‌شود که این التهاب ممکن است تحت تاثیر عفونت‌های ویروسی، بیماری‌های خودایمنی یا اثرات دارویی بروز کند.

 به همین علت در بیماری کبد چرب همزمان با تجمع چربی، التهاب بافت کبدی یا هپاتیت نیز وجود دارد.  

این متخصص گوارش با بیان این مطالب تاکید می‌کند: البته برخلاف تصور بسیاری از افراد، کبد چرب فقط مختص افراد چاق نیست؛ بلکه افراد لاغر هم ممکن است به علت تغذیه نادرست، استرس زیاد، ورزش نکردن و... دچار کبد چرب شوند.

 هرچند درصد ابتلا به کبد چرب میان افراد لاغر بسیار کمتر از افرادی است که دچار چاقی به‌ویژه در ناحیه شکم هستند.

کودکان هم در امان نمی‌مانند

بیماری کبد چرب در میان تقریبا ۳ درصد از کودکان و ۲۲ تا ۵۳ درصد از کودکان چاق رواج دارد.

به گفته این متخصص، بروز این عارضه در کودکان از چهارسالگی شروع می‌شود و احتمال ابتلا به آن با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد، بنابراین میان نوجوانان، درصد شیوع بالاتری دارد. به علاوه دختران بیش از پسران به این بیماری دچار می‌شوند.

همچنین، در کودکان مبتلا به اختلالات مادرزادی ازجمله سوءجذب چربی‌ها، سیستیک فیبروزیس (یک اختلال ارثی است که می‌تواند بسیاری از ارگان‌ها ازجمله ریه‌ها و دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهد) و بیماری ویلسون (یک بیماری وراثتی است که در آن مس به اندازه کافی از بدن دفع نمی‌شود) ابتلا به کبد چرب نیز دیده می‌شود.

بیماری خطرناکی که درمان می‌شود

مهم‌ترین روش درمانی در بیماری کبد چرب، رفع علت زمینه‌ای بروز بیماری است.

به گفته دکتر دریانی، تغذیه و رژیم غذایی مناسب، کاهش وزن در افراد چاق، ترک مصرف مشروبات الکلی، کنترل بیماری دیابت، کاهش چربی‌های خون و تغییر در شیوه زندگی و انجام فعالیت بدنی، مهم‌ترین اصول درمان این بیماری است.

بی‌شک در صورت درمان کبد چرب می‌توان مانع پیشرفت ضایعه کبدی شد. با در پیش گرفتن سبک زندگی سالم می‌توان وزن بدن را در حد مطلوب نگاه داشت و از یکی از عوامل اصلی بروز بیماری کبد چرب یعنی چاقی جلوگیری کرد.


وقتی ‌چربی‌ کبد ‌بالا‌ می‌زند

توجه و رعایت نکات زیر به پیشگیری از ابتلا به کبد چرب کمک می‌کند:

ـ انتخاب سبک زندگی سالم

ـ پیگیری یک برنامه تدریجی و مستمر کاهش وزن در صورت لزوم

ـ رعایت رژیم غذایی متعادل سرشار از فیبر و دارای چربی‌های اشباع شده کمتر

ـ به حداقل رساندن مصرف شکر، کاهش مصرف غذاهای سرخ کردنی

ـ گنجاندن ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی، شنا و نرمش‌های کششی در برنامه روزانه (حداقل چهار روز در هفته)

ـ مصرف نکردن مشروبات الکلی


موضوعات مرتبط: پزشکی و سلامتعلل ابتلا به بیماری کبد چرب

تاريخ : یک شنبه 29 آذر 1394 | 16:28 | نویسنده : مرتضی |

 

نشانه های سکته

فریدون در جشن کباب پزی سکندری خورد و به زمین افتاد. اما به دوستانش که پیشنهاد کردند به اورژانس زنگ بزنند گفت حالش خوب است و فقط به خاطر اینکه به کفش های جدیدش عادت ندارد پایش به سنگفرش گیر کرده.آن ها به او کمک کردند تا بلند شده و یک بشقاب غذای دیگر برای خود بکشد.
فریدون با اینکه کمی هول شده بود ولی تا آخر آن بعدازظهر خود را سرگرم کرد.

همان شب همسر فریدون تماس گرفت و به همه اطلاع داد که فریدون را به بیمارستان منتقل کرده اند و وی ساعت 6 بعد ازظهر فوت کرده است.


او در جشن دچار حمله شده بود و اگر اطرافیانش نشانه های حمله را تشخیص داده بودند شاید فریدون اکنون با ما بود.
گاهی حمله منجر به فوت افراد نمی شود اما آنها در شرایطی بدتر از مرگ مجبور به ادامه زندگی می شوند.

خواندن این متن تنها یک دقیقه از زمان شما را خواهد گرفت…

یک متخصص اعصاب اعلام کرده است که اگر شخصی را که دچار حمله شده در 3 ساعت به بیمارستان منتقل کنند می توان عوارض ناشی از حمله را به طور کامل از بین برد. بله به طور کامل!! وی می گوید روش شناسایی حمله و رساندن بیمار به درمان های پزشکی در کمتر از 3 ساعت به شناسایی علایم آن بستگی دارد:


شناسایی علایم سکته:

در برخی موارد شناسایی علایم سکته کار بسیار سختی است.


متاسفانه نا آگاهی افراد می تواند منجر به فاجعه ای جبران ناپذیر شود. سکته می تواند باعث مرگ یا آسیب مغزی فرد گردد و این در حالیست که اطرافیان شخص حتی متوجه علایم سکته نشده اند.
پزشکان اعلام کرده اند که اطرافیان قربانی می توانند تنها با پرسیدن سه سوال ساده متوجه علایم سکته شوند

ل: از شخص بخواهید تا لبخند بزند.


ح: از شخص بخواهید که حرف بزند یا یک جمله ساده را به درستی ادا کند.( مثلا: امروز هوا آفتابی است)


د: از وی بخواهید هر دو دستش را بلند کند.

اگر فرد در انجام هر کدام از موارد زیر مشکل داشت ، در اسرع وقت با اورژانس تماس گرفته و علایم را برای امدادگران توضیح دهید.

و اما نشانه دیگری از سکته: از وی بخواهید زبان خود را بیرون بیاورد.
اگر زبان وی به راست یا چپ متمایل شده بود، بدانید که شخص دچار حمله شده است.

یک متخصص قلب می گوید اگر هر کس این پیام را دریافت می کند آن را به 10 نفر دیگر بفرستد می توان امیدوار بود که حداقل جان یک انسان نجات یابد.


موضوعات مرتبط: پزشکی و سلامتنشانه های حیاتی سکته

تاريخ : یک شنبه 29 آذر 1394 | 16:22 | نویسنده : مرتضی |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب اوکسیژن
  • وب آفتاب کلوپ
  • وب پول فا
  • وب شریعتی
  • پزشکی

    سلامت

    تغذیه

    بهداشت